Lärare anmäls för misshandel

En kvinnlig lärare på Lextorpsskolan i Trollhättan har polisanmälts för misshandel och ofredande av sex elever på låg- och mellanstadiet.

– Jag har varit skolledare i många år och det här har jag aldrig varit med om tidigare. Det är klart att det är överraskande, säger Per Hellmark, som är chef för södra skolområdet i Trollhättan och den som polisanmälde läraren.

Det var när den årliga hälsoundersökningen skulle genomföras på Lextorpsskolan som de sex eleverna berättade för skolsköterskan vad som hade hänt. När Per Hellmark fick reda på problemen gjorde han en polisanmälan.

Exakt  vad som hänt vill varken Per Hellmark eller polisen berätta, bara att det skett under augusti i år. Men det handlar inte om några sexuella ofredanden eller allvarliga fysiska övergrepp.

– Hade det varit av en väldigt grov natur så hade inte läraren varit kvar på skolan, vilket hon är i dag.

– Polisen undersöker det som eleverna har berättat om. Finns det något bakom blir det diciplinära åtgärder, säger Per Hellmark.

Lars Gunnar Övermyr
lars_gunnar.overmyr@sr.se
0522-67 00 54

Cecilia Bäcklund Erséus
cecilia.backlund@sr.se
0522-67 00 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista