Saab läggs ner

Gert-Inge förstår inte GM

Kommunstyrelsens ordförande i Trollhättan, Gert-Inge Andersson, har varit en näst intill obotlig optimist och trott att det ska ordna sig för Saab. – Jag har aldrig tvivlat på en lösning.

Kommunstyrelsens ordförande i Trollhättan, Gert-Inge Andersson, har hela tiden trott att det ska ordna sig, men nu gör det inte det. Vad beror det på?

– Jag vet inte det. Jag fick veta detta lite chockartat när jag satt på ett annat möte. Vad det beror på har jag inte en aning om, säger han. Så sent som i går var det väldigt positivt.

Innerst inne, har du någon gång tvivlat på en lösning?

– Nej, jag har inte gjort det, eftersom vår fabrik är bland de modernaste i världen. Vi har duktiga tekniker, duktig personal så ärligt talat – jag begriper det inte.

Hur ser Trollhättan ut framöver utan Saab?

– Nu får vi väl se hur GM har tänkt sig det här. På måndag åker vi upp till Stockholm för att träffa Maud Olofsson, Jöran Hägglund och Sven Otto Littorin

– En sak är fullständigt klar och det är att det finns resurser att kunna bevara Trollhättan som en teknikstad, men det kanske blir inom andra verksamheter, säger Gert-Inge Andersson.Bosse Adriansson

bo.adriansson@sr.se
0522-67 00 55