Saabs framtid

”Stor bitterhet mot Maud Olofsson”

Dagen efter nedläggningsbeskedet känner Torbjörn Håkansson, före detta chefredaktör för TTELA, en stor bitterhet mot regeringen och Maud olofsson.

– Felet är inte i grunden regeringens men bitterheten mot Maud Olofsson är väldigt stor och det har inte att göra med hon har sagt på senare tid utan det var när krisen blev ett faktum, säger Torbjörn Håkansson.

– Då gick de ut och pratade om Saab som bygger omoderna bilar. Att en näringsminister sågar sitt eget land och sin egen industri på det viset är anmärkningsvärt, säger han.

Torbjörn Håkansson har varit chefredaktör för TTELA i över tjugo år och han tycker att den händelsen går utanpå allt annat han upplevt.

– Under hela min livstid har det aldrig inträffat något så dramatiskt här. Ingenting är så stort som det här när det gäller arbetstillfällen.

Håkansson menar att de flesta i området känner någon som jobbar på Saab, även han, och att alla lider med dem i dag.

– Personalen har visat en så stor arbetsvilja och återhållsamhet. De har inte varit ute och kritiserat och jagat utan varit realistiska och lågmälda, vilket jag tycker man ska beundra dem för.Stefan Elofsson

stefan.elofsson@sr.se
0522-67 00 59

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista