Elin Enhörning gjorde fem mål för sitt Kropps. Foto: Kroppskultur.
sport

Storseger för Kropps damer

Kroppskulturs damer vann med hela 35-25 när laget på lördagen tog emot Kärra hemma i Agnebergshallen. Matchen var jämn efter första halvleken men i den andra var hemmalaget en storlek större och visade prov på riktigt bra försvarsspel.

Den första matchen efter VM-uppehållet var en viktigt match för Kropps och det som laget lagt fokus på under den här tiden gav resultat redan i första matchen mot Kärra. Den första halvleken var jämn och underhållande med många vackra kombinationer och inför den andra hade hemmalaget ledningen med två mål.

I början av den andra tog Kärra ikapp till 15-15, men sen gjorde Kropps ett ryck som avgjorde den här tillställningen. Kropps som släppt in mycket mål i början av säsongen visade i dag prov på ett rejälare spel bakåt.

- Vi har övat mycket försvarsspel, säger matchens spelare Elin Enhörning till Radio Väst och fortsätter, i fall vi får till det bakåt så bara flyter det på framåt.

Izabella Kjellström var en av bortalagets mest tongivande spelare tillsammans med Edijane Dafe.

Kroppskultur gick upp på åttonde plats i en haltande tabell.

Kroppskultur-Kärra 35-25 (15-13)
Mål Kropps: Jenny Alm 7, Sandra Larsson 6, Mikaela Siwer 5, Elin Enhörning 5, Rebecka Sandberg 3, Linda Arvidsson 3, Frida Bennhage 3, Sofia Nyström 2, Madelene Axelsson 1.

Tomas.Bader@sr.se
0522-67 00 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista