Saab

Facken vädjar till GM

Flera fackförbund går nu samman och vädjar till General Motors att vänta med nedläggningen av Saab. Detta sedan Spykers nya bud väckt nytt hopp för att alla som berörs av Saabs nedläggning

Under kvällen gick ordförandena för IF Metall, Sveriges Ingenjörer och Unionen ut med ett öppet brev till GM:s styrelse där de vill att GM skjuter upp genomförandet av Saabs avvecklingen.

– När nu budgivaren återkommer med ett bättre och nytt underlag är GM skyldigt, enligt vår uppfattning, att ta den möjligheten, säger Stefan Löfven, ordförande för IF Metall, till TT.

Löfven säger att han utgår ifrån att GM vill Saabs och sitt eget bästa.

– Det är klart om man kan sälja bolaget måste det vara en fördel även för GM. Brevskrivarna avslutar sitt brev med att peka på att ”vid sidan av mänskligt lidande blir kostnaderna för ägare, anställda och alla berörda av en avveckling mycket höga. Vi vädjar därför till styrelsen för General Motors att noga överväga initiativ från kvarvarande intressenter”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista