1 av 2
Stig Bertilsson. Foto: Jesper Larsson/SR Väst.
2 av 2
Sport

Svantesson/Sundelius tar över IFK

Det blev en lösning som låg nära till hands när det gäller tränarfrågan för IFK Vänersborg. En vecka efter att Anders Uhlin sparkats som tränare för IFK blev det i går klart. Mikael Svantesson och Pontus Sundelius tar över IFK Vänersborg.De två är gamla lagkkamrater och Mikael Svantesson blir tränare och Pontus Sundelius assisterande.

– Det blev en lösning som vi ville ha. Den var ingalunda given från början, men den har växt fram under mindre än en vecka, säger Stig Bertilsson, ordförande i IFK Vänersborg.

Mikael Svantesson har tidigare sagt att han inte ville vara delaktig i träningen av IFK. Vad gjorde ni för att få honom att ändra sig?

– Han har sagt från början att han ställer upp och hjälper till men kände en stor tveksamhet. Men att ta över som förstetränare har sedan växt fram hos honom. Han vill nu kliva på och vara den som tar ansvaret.

Pontus Sundelius klev ju åt sidan när samarbetet med Anders Uhlin inte fungerade. Hur ser han på att komma tillbaka i tränartruppen som assisterande?

– Han verkar oerhört inspirerad och han får en stor och stark uppgift att leda IFK bredvid Mikael Svantesson.

Hur ser spelarna på detta?

– De har varit väldigt positiva till den här lösningen och det var ett rungande bifall till det. Nu hoppas vi att den nya tränarduon på ett tryggt och framgångsrikt sätt ska leda laget vidare, säger Stig Bertilsson.

Inom kort kommer tränarduon också kompletteras av en tredje tränare som de nya tränarna Svantesson och Sundelius har mandat från klubben att utse.

Tränarduon har lett laget vid träningen i går och ska leda träningen senare i dag. I morgon står Mikael Svantesson och Pontus Sundelius sida vid sida vid sin första match som tränare tillsammans mot Bollnäs borta.Thomas Graf
thomas.graf@sr.se
0522-67 00 52

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".