Foto: Pontus Lundahl/Scanpix
Uddevalla

Snön lockar till längdskidåkning

Senaste tidens snöfall och kyla har lockat besökare i alla åldrar till längdskidspåren i Bjursjön i Uddevalla. Conny Aronsson som är ordförande i Uddevalla skidklubb berättar om helgens tillströmning.

– Sen snön kom är det fullständigt kaos. Det spred sig ned till Göteborgs och Uddevallas närområden. Det är alla möjliga som kommer, små och stora som vill ut och röra på sig efter nyårs- och julhelgen, säger han.

Vid Bjursjön finns det tre spår att välja bland för den som vill åka längdskidor. Spåren har nyligen blivit preparerade av snöskotrar som skapat ett fast underlag som håller i sig under det kalla vädrets minusgrader. Men det är viktigt att klä sig rätt för att inte frysa.

– Du ska klä dig med tre-lagers-principen och bära flera varma plagg som transporterar svett utåt. Du ska inte ha täta material som fleece och liknande, utan i stället polyester, säger Conny Aronsson.

Emilie Roslund
emelie.roslund@sr.se
0522-67 00 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".