Saab

Ny intressent sägs ha dykt upp

När klockan klämtar verkar det dyka upp flera helt nya aktörer som vill köpa Saab Automobile. Förutom svenska intressen, som uppges vara uppbackade av delar av Saab-ledningen, ska det Luxemburgbaserade investmentbolaget Genii Capital ge sig in i leken, rapporterar Dagens Arbete på nätet.

Tidningen citerar en anonym källa med insyn i Geniis planer. Källan beskrivs som en svensk entreprenör som har jobbat med Saabaffären i över ett år.

– Det tar tid att få alla bitar på plats, säger källan.

Genii Capital har träffat den svenska regeringen och berättat om planerna. Enligt källan ska Genii Capital vara en finansiellt stark ägare som dessutom har starka partners. Vilka de är avslöjas inte.

Genii Capital har både en hemsida och svarar i telefon. Men det finns ingen ansvarig på plats som kan kommentera uppgifterna om Saabintresset – varken i dag eller i morgon, hälsar växeltelefonisten.

Enligt hemsidan är Genii Capital ett privat investmentbolag som är verksamt i Nordamerika, Europa och Asien. Bolaget har specialiserat sig på att förverkliga innovativa idéer inom varumärkeshantering, teknologi, underhållning och bilindustrin.

Så sent som i mitten av december offentliggjorde Genii Capital att man köpt in sig i Renaults Formel 1-team.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".