Saab

Spyker ger besked under dagen

Klockan 23 i kväll svensk tid har General Motors satt upp som tidsgräns för bud på Saab Automobile och i så här elfte timmen kommer nya intressenter in. Senast ska det Luxemburgbaserade investmentbolaget Genii Capital var med i leken, enligt tidningen Dagens Arbete.

Men det är som tidigare holländska Spyker Cars som GM ännu så länge sagt är kvar som köpspekulant på Saab och i dag väntas ett nytt, tredje bud från Spyker Cars.

Men just nu vill inte Spyker Cars talesperson Mike Stainton ge några andra besked än att det kommer ett uttalande någon gång under dagen om det reviderade bud som Spyker lagt på Saab. Enligt tidigare uppgifter i media har GM haft synpunkter på Spyker Cars finansiering av affären. Det skulle handla om en av sportbilstillverkarens ägare, ryska Converse bank, som GM inte vill acceptera.

GM:s vd, Ed Whitacre, har också sagt att GM inte sett till några pengar annars hade det varit enkelt att sälja.

Nu ska det också finnas svenska intressen som vaknat i sista stund, men om det kommer några bud till GM därifrån innan GM:s deadline går ut i kväll klockan 23 svensk tid är inte känt.

Och alltså nu senast ska det Luxemburgbaserade investmentbolaget Genii Capital också tillhöra intressenterna.

Senare i dag får vi reda på lite mer om Spyker Cars bud men sedan lär vi få vänta på GM:s svar.Jörgen Winkler
jorgen.winkler@sr.se
0522-67 00 51 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".