1 av 2
Kommunalrådet Gert-Inge Andersson (S). Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix
2 av 2
Saab

Gert-Inge stannar hemma

När det gäller Saab Automobile kan kommunen inte göra annat än planera efter det besked som finns från GM; nämligen nedläggning. Det säger Trollhättans kommunalråd Gert-Inge Andersson i dag till Sveriges Radio Väst.

Han hoppas ändå på den svenska regeringsdelegationen som ska till Detroit och träffa GM.

– Att man återigen är väldigt tydliga mot GM och säger att det är inga problem, ni får EIB-lånet och regeringens garantier. Det är väldigt viktigt också att regeringen får fram om GM vill sälja eller inte, säger Gert-Inge Andersson.

Det är inte bara regeringsföreträdare som åker till Detroit, utan också näringsutvecklingsdirektören i Västra Götaland Bertil Törsäter och regionrådet Kent Johansson.

– Gert-Inge Andersson behövs bättre hemma nu när allt är så osäkert, säger han.

I stället åker stadsdirektören i Trollhättan Annika Wennerblom med till Detroit, för att tala väl för Saab, Trollhättan och regionen.

Nu jobbar de i kommunen med ”plan B”, som Gert-Inge Andersson säger, alltså planeringen för en nedläggning av Saab Automobile.

– Något annat besked har ju faktiskt GM fortfarande inte kommit med. Vi ska kunna presentera någonting tisdag eller onsdag nästa vecka, avslutar Gert-Inge Andersson.Birgitta Andersson

birgitta.andersson@sr.se
0522-67 00 57

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista