1 av 2
Osäkert om det blir jobb på måndag. Foto: Adam Ihse/Scanpix
2 av 2
Saab

Saab har möte i dag – men inte GM

Det är inte helt klart om produktionen av bilar kommer igång igen på Saab i nästa vecka när Saabarbetarna kommer tillbaka efter juluppehållet. Det säger Stefan Weinmann, talesman för GM Europa, till Sveriges Radio Väst.

Läs mer:  (8 januari)

För samtidigt som GM utvärderar de bud som kommit in den sista tiden så fortsätter nedläggningsprocessen.

Saab Automobils styrelse har ett möte i dag och då kommer frågan om den fortsatta aktiviteten i Trollhättefabriken att vara en av frågorna. GM styrelse kommer däremot inte att ha något möte i dag enligt Stefan Weinmann.

Och Stefan Weinman säger att det kommer att ta tid att gå igenom buden för att GM vill studera dem noga och seriöst och därför kommer det dröja en tid innan GM kommer med några svar.

Hur många bud som kommit in eller vem som ligger bakom vill han inte berätta förutom att Spyker Cars har förnyat sitt bud.

Men Jan Nygren, tidigare socialdemokratiskt statsråd och numera ordförande i Högskolan Väst bekräftar att han är med i en grupp svenska investerare som lagt in ett bud att köpa Saab Automobil.Jörgen Winkler

jorgen.winkler@sr.se
0522-67 00 51

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".