1 av 2
Jan Nygren vill inte berätta vilka de andra i gruppen är. Foto:Ingvar Karmhed/SVD/Scanpix
2 av 2
Saab

Jan Nygren en av intressenterna

I sista stund i försöken att rädda Saab Automobiles fortlevnad har en än så länge föga känd svensk industrigrupp anmält intresse för att köpa biltillverkaren i Trollhättan av General Motors.

Läs mer:  (8 januari)

Och en av personerna bakom denna potentionella köpare av Saab Automobile är trollhättesonen Jan Nygren, före detta socialdemokratiskt statsråd, en gång rentav tilltänkt som statsminister och dessutom med ett förflutet som vice vd i försvarsbolaget Saab. I dag är han styrelseordförande på Högskolan Väst i Trollhättan.

Jan Nygren vill inte säga mycket om industrigruppens intresse för att köpa Saab Automobile:

– Jag kan bekräfta att jag tillhör en grupp som visat formellt intresse för att försöka driva Saab vidare, säger han.

I övrigt är han mycket förtegen vad gäller vad man vill göra med Saab. Han säger att han tillhör en av de som tycker att det vore väldigt olyckligt om Saab gick i graven. Han vill dock inte kommentera vad det är för grupp som visat intresse av att ta över Saab och inte heller vilken möjlighet den har att finansiera det hela.

Att det nu i sista stund har dykt upp flera andra intressenter ser han inte som konkurrens utan en tillgång.

Att man lämnar in ett bud så har sent tycker är helt normalt. Finns det en tidsgräns så utnyttjar man tiden fram till den. Om GM kommer att nappa på budet har Jan Nygren inte fått några indikationer på ännu.

– Har jag ingen kommentar till det och inte heller någon aning, om jag ska vara uppriktig, säger Jan Nygren, en av intressenterna i den svenska gruppen.Elisabeth Cederblad
elisabeth.cederblad@sr.se
0522-67 00 58

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".