GM:s huvudkontor i Detroit. Foto: Scanpix
Saab

GM: Det kommer ta flera månader

General Motors vill ha de internationella affärskonsulterna Alixpartners som likvidator och har begärt att få bolaget godkänt av svenska myndigheter, skriver GM i ett pressmeddelande.

GM skriver också att en likvidation beräknas att ta flera månader. Anställda, återförsäljare och leverantörer ska under tiden få tillräckligt skydd.

GM bekräftar att man har tagit emot flera bud på Saab och att processen med att utvärdera dem fortsätter parallellt med likvidationen.

Liksom tidigare framhåller GM att Saabs kunder inte ska drabbas. Garantierna ska gälla och service och reservdelar ska finnas tillgängliga.

Tom Wilkinson på GM säger att man ville inleda nedläggningsprocessen av Saab nu eftersom företaget har varit till salu i över ett år utan att GM kunna hitta en köpare. Men Tom Wilkinson betonar också att samtidigt som en likvidator utsetts kommer företaget att utvärdera de nya bud på Saab som kommit in.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".