Jöran Hägglund. Foto: Tomas Oneborg/Scanpix
Saab

Regeringen träffar GM idag

Delegationen från den svenska regeringen, hade inga möten med GM-ledningen i Detroit i helgen som gick. Men enligt uppgifter till Ekot ska delegationen träffa Saabs ägare GM senare idag för att diskutera Saabs fortsatta öde.

Statssekreteraren på näringsdepartementet Jöran Hägglund anlände till ett kallt och snöigt Detroit under lördagen. Hans Lindblad, som är statssekreterare på finansdepartementet, kom under söndagen. I regeringsgruppen ingår även Hans G Pettersson, kansliråd på näringsdepartertementet, samt ytterligare någon tjänsteman.

Till bilmässan i Detroit, som inleds idag, kommer även representanter från Västra Götalandsregionen. Regionrådet Kent Johansson (C) som är en av regeringens samordningsmän för fordonsindustrin och regionutvecklingsdirektör Bertil Törsäter ska besöka mässan, göra studiebesök och delta i olika seminarier.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".