GM:s vice ordförande Bob Lutz. Foto: Karin Olander/Scanpix
Saab

Saab läggs ner

Biltillverkaren Saab kommer att läggas ned, uppger GM:s vd Edward Whitacre för Reuters.  Enligt vice ordförande Bob Lutz har inga av buden som kommit varit ”finansiellt bättre” än att lägga ned bolaget. Samtidigt öppnar Lutz för anbud under nedläggningsperioden.
Ed Whitacre förklarade att GM har för avsikt att gå vidare med nedläggningen av Saab. Det sa han till en reporter på bilmässan som pågår i Detroit i USA just nu.

Tidigare i dag sa GM:s vice ordförande Bob Lutz att inget av buden som kommit in varit finansiellt bättre än att lägga ner. Men Lutz säger ändå att GM håller öppet för anbud under nedläggningsperioden.

– Vi har egentligen inte bestämt något annat än att vi stänger ner Saab. Om någon kommer med mycket pengar riktigt snabbt så säljer vi, säger Ed Whitacre, vice ordförande på GM, där han står framför GM:s framtidshopp elhybriden Chevrolet Volt till TT.

Vad säger du om de senaste buden?

– Det var inga bra bud. Inget nytt i dem, säger han.

Har ni utvärderat dem tillräckligt?

– Ja, det har vi och det var inget annorlunda i dem mot tidigare bud. De var inte tillräckligt finansiellt starka. Det behövs mer pengar.

Hur mycket pengar?

– Ge oss 450 miljoner dollar (drygt 3,2 miljarder kronor) så är vi i ett annat läge.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".