Valeri Grachev. Foto: Johan Främst/Scanpix
Sport

Grachev säger nej till Vänersborg

IFK Vänersborg fortsätter att se om sitt hus efter den misslyckade säsongsinledningen. Efter att ha sparkat sin tränare Anders Uhlin just före nyår har föreningen nyligen också tagit kontakt med veteranen Valeri Grachev i division 1-klubben Blåsut. Men Grachev är inte intresserad av Vänersborg – längre.

Inför säsongen provtränade Valeri Grachev med Vänersborg och var då själv intresserad av en flytt. Men dåvarande tränaren Anders Uhlin lät sig inte imponeras och Grachev erbjöds inte något kontrakt.

Nu är läget annorlunda. Uhlin har fått sparken och IFK Vänersborg har stora problem med sitt spel. Många har efterlyst mera rutin vilket den forne världsspelaren Grachev, 45, onekligen hade kunnat erbjuda.

Blåsuts tränare Håkan Ryding:

– De försökte värva honom men Grachev meddelade Vänersborg igår att han vill stanna i Blåsut.

I IFK Vänersborg ligger man lågt. Stig Bertilsson, ordförande, medger att föreningen tagit kontakt med Grachev, men mer än så var det inte enligt Bertilsson.

– Det var bara samtal.

Är det din uppfattning att truppen kommer att se likadan ut för IFK Vänersborg fram till säsongens slut?

– Det är troligt men inte säkert.

Finns det ekonomiskt utrymme att göra värvningar?

– Det är inte stort.

Nej Vänersborgs ekonomi är ansträngd efter flytten till Arena Vänersborg men Bertilsson hyser stor tilltro till att de spelare som finns i klubben för tillfället ska klara sig bra under resten av säsongen.

– Det är klart att alla inte presterat på den nivå som vi hade hoppats, men vi tror på den här truppen.

Stefan Elofsson och Bengt Israelsson
stefan.elofsson@sr.se
0522-67 00 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".