Saab

Likvidatorn behöver Jonsson

Från och med i eftermiddag är Jan Åke Jonsson inte längre vd för Saab Automobile. Nu tar en likvidator över ansvaret. Men Jonsson väntas fortsätta sitt dagliga arbete på Saab, dock utan någon som helst formell makt.

– Han titel försvinner, han är inte längre vd för bolaget. Styrelsen upplöses också. Man kan tänka sig att vi träffar likvidatorn och får besked om vad han tänkt sig framöver, säger Eric Geers, informationsdirektör på Saab.

Men att likvidatorn tar över det operativa ansvaret behöver inte betyda att Jan Åke Jonsson blir utan arbetsuppgifter från och med i dag.

– Likvidatorn behöver ju ledningen för att utföra ett jobb. Man kan inte köra en sådan här likvidation ensam. Han behöver ju folk, säger Eric Geers.

I gårdagens något kluvna besked från GM framgick det så småningom att Spyker anses ha det starkaste budet på Saab. Vd:n Victor Muller är på plats i Detroit, officellt för att tala på Automotive News kongress sent i kväll svensk tid.

– De bud som kommit in är starka. Visst kom det fram en hel del kommunikation från Detroit i går som skapade många rubriker, men jag vet att det inte är kört och att man kommer att träffas också under dagen. Kanske vi har en bra nyhet att berätta senare under veckan, säger Eric Geers.Bosse Adriansson

bo.adriansson@sr.se
0522-67 00 55

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".