1 av 2
Jan Nygren. Foto: Högskolan Väst
2 av 2
Saab

”Saabs framtid avgörs i veckan”

Det blir ett avgörande om Saab den här veckan. Det tror Trollhättesonen Jan Nygren som ingår i svensk grupp som lagt ett bud.

– Vi är fortfarande med på banan, tror Nygren.

Det viktigaste är inte vem som tar över Saab utan att GM bestämmer sig för att göra affär med en seriös köpare, säger Jan Nygren. De något kluvna beskeden från GM i går om intresset för budgivarna kommenterar han så här:

– Bortsett från att den här typen av uttalanden skapar förvirring och framför allt säkert både bestörtning och oro hos den anställda så har väl egentligen ingenting hänt sedan fredagens besked om likvidation.

– Vi som anser oss berörda har inte fått något annat besked än att utvärderingen fortsätter i de kanaler som vi har tillgängliga. Nu är det bråttom naturligtvis och nu kommer det säkert att hända något innan den här veckan är över. Det är jag ganska säker på och jag hoppas innerligt det för man kan nog inte hålla på hur länge som helst med en sådan här hantering, säger Jan Nygren.

Känner du att din grupp är med på banan fortfarande?

– Ja, så länge ingen talar om för oss att vi inte är det bedömer vi att vi fortfarande är med.

I går nämnde GM:s vd Edward Whitacre för första gången en prislapp, 3,2 miljarder kronor. Det känner Jan Nygren inte igen.

– Nej, den finns inte någonstans i det underlag och det material som GM och Deutsche Bank tidigare har skickat ut.

Jan Nygren har tidigare varit socialdemokratisk minister och vice vd i flyg- och försvarskoncernen Saab. Han är nu ordförande i Högskolan Väst och har flera styrelseuppdrag inom näringslivet.Bosse Adriansson

bo.adriansson@sr.se
0522-67 00 55

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".