Uddevalla

Ny utskeppning av Kinabilar

Ytterligare cirka ettusen kinesiska småbilar skeppas nu i väg från den drygt ettåriga uppställningen inne på Pininfarinas område i Uddevalla.

Samtidigt som beskedet kom i går att bilfabriken Pininfarina i Uddevalla, som tillverkar Volvos cabriolet C 70, varslar 120 anställda om uppsägning på grund av den låga efterfrågan, så skeppas ytterligare cirka ettusen kinesiska småbilar iväg från den drygt ettåriga uppställningen inne på Pininfarinas fabriksområde.

De kinesiska bilarna av fabrikat Cherry är avsedda för den ryska marknaden, men när världskonjunkturen rasade hösten 2008, fick de mellanlagras i Uddevalla i väntan på bättre tider.

Det norska bilfraktfartyget "Vinni" ligger sedan igår i Uddevalla hamn och lastar runt ettusen kinabilar som ska skeppas till Kotka i Finska viken för vidare transport till Ryssland. Vid lunchtid i morgon är fartyget färdiglastat.

De sista återstående cirka drygt 800 kinesiska småbilarna i Uddevalla ska hämtas den 25 januari. Då mister Pininfarina den inkomstkälla som lagringen av kinabilarna varit.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista