Saab

GM tiger om Saab

I natt, svensk tid, avslutade General Motors sitt senaste styrelsemöte. Men det blev inga nya besked om Saab.

Spekulanterna - Spyker Cars och gruppen kring Genii - väntar fortfarande på en reaktion från GM.

Budskapet hittills har varit att GM inte anser att någon av budgivarna har tillräckligt med pengar för att kunna driva Saab långsiktigt.

Men samtidigt poängterar GM fortfarande att dörren inte är stängd för försäljning och att man ser att det är möjligt att sälja bolaget ytterligare under två till fyra veckor. Och om det behövs kan GM:s styrelse när som helst hålla ett extra möte.

Statssekreterare Jöran Hägglund, som har lett regeringsdelegationen som lämnade Detroit i går, anser att det fortfarande finns en strimma hopp.

Hägglund har under de senaste dagarna haft flera möten med både GM och Sabbspekulanter. Men vilka han träffat vill Jöran Hägglund avslöja, eftersom förhandlingarna är inne i ett känsligt läge, säger han till Ekot.

Båda budgivarna - Spyker och Genni - har nu kontakt med varandra och frågan om att göra gemensam sak har till och med diskuterats, men ännu så länge agerar de var för sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".