Biografen ska kunna sända direkt från New York. Foto: Skoob Salihi/SR Väst
Lilla Edet

3D-biograf nyhet på Folkets hus

Den 12:e februari invigs det nyrenoverade Folkets hus i Lilla Edet. 28 miljoner kronor har renoveringen av kostat. Kommunen har bidragit med 8 och en halv miljon.

– Det blir en riktig Rolls Royce-anläggning i Västsverige, för möten mellan människor, säger Tommy Hallenberg, chef på Folkets hus i Lilla Edet.

Ett av de större projekten i det nyrenoverade Folkets hus är en biograf, som ska visa 3D-filmer. Där kommer också de som vill kunna se direktsändningar av The Metropolitan Opera från New York.

Bjarne Färjhage, centerpartist och ordförande i kommunstyrelsen i Lilla Edet berättar om vad han tror det nya Folkets hus kommer ha för betydelse för de boende i Lilla Edet.

– Bättre samlingslokaler, möjligheter för utomstående från grannkommuner att komma hit och uppleva kultur och en samlingspunkt för sammanträden för konferenser. Det kanske gör Lilla Edet mer känt och fler folk flyttar kanske hit, säger Bjarne Färjhage.

Skoob Salihi
skoob.salihi@sr.se
0522-67 00 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".