Jan Nygren är en av de som väntar på ett besked. Foto:Ingvar Karmhed/SVD/Scanpix
Saab

Jan Nygren vill inte ge prognoser

Den svenska intressegrupp som företräds av förre S-ministern och chefen på försvarskoncernen Saab, Jan Nygren, hoppas få någon form av besked från General Motors under torsdagen.

– Det är väldigt tyst och stilla i luren just nu. Vi har väntat oss någon typ av meddelade under dagen, så vi får se vad som händer. Vi sitter och väntar, säger Jan Nygren till vid 15-tiden.

– Men jag har slutat ge prognoser om vad jag tror ska hända, eftersom det har visat sig vara väldigt svårt. Jag vet inte om det finns någon ny deadline. Olika GM-chefer har gett olika besked, tillägger Nygren.

Holländska Spyker har inte heller fått något svar från GM på sitt senaste bud.

– Från början var den allmänna känslan att ett beslut skulle komma ganska snabbt. Men jag känner inte till någon tidtabell, säger Spykers talesman Mike Stainton.

Investmentbolaget Genii Capital, som agerar tillsammans med formel 1-profilen Bernie Ecclestone, räknar med att kunna inleda förhandlingar med General Motors om att köpa Saab Automobile.

– Vi är rätt optimistiska om att vi snart sitter vid bordet och har någon form av dialog med GM, säger Geniis talesman Lars Carlström.

Han kan inte säga när detta kan ske, eller om det skulle innebära att Genii är den enda intressent som GM förhandlar med.

 TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".