1 av 2
Foto: Hasse Holmberg/Scanpix.
2 av 2

Vargjakten blir en riksdagsfråga

Licensjakten på varg har väckt mycket debatt. Nu blir den en riksdagsfråga. Miljöpartisten Tina Ehn från Orust beskriver regeringens vargpolitik som ”Skjuta först -fråga sen”.

I höstas antog riksdagen regeringens förslag om en ny rovdjurspolitik, där licensjakten var en del av ett paket. I en interpellation till miljöminister Andreas Carlgren vill Tina Ehn veta vad som blir regeringens nästa steg.

Tina Ehn vill också ha svar på om miljöministern kommer att tillåta licensjakt på varg i framtiden, även om det inte innan dess kommit fram tydliga tecken på att det skett en genetisk förstärkning och om det inte identifierats områden lämpliga för inflyttning av varg. Hon vill också ha besked om vad regeringen gör för att öka acceptansen för varg.

– Det finns ingen vetenskap som visar att acceptansen ökar genom att skjuta av de här 27 individerna, säger Tina Ehn.Bo Adriansson
bo.adriansson@sr.se
0522-67 00 55

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".