1 av 2
Kenneth Carlsson (FP) är vice ordförande i kommunstyrelsen i Färgelanda. Foto: Jan Andersson/SR
2 av 2
Politik

Carlsson hoppas nå riksdagen

Folkpartisten Kenneth Carlsson från Färgelanda gör ett nytt försök att komma in i riksdagen. Han hoppas på femte gången gillt.

Valberedningens förslag till riksdagsvalsedel i Västra Götaland Norra är en favorit i repris.  Anita Brodén från Sollebrunn finns på första plats och Kenneth Carlsson från Färgelanda på andra – precis som det såg ut i  båda senaste riksdagsvalen 2002 och 2006.

Så var finns förnyelsen?

– Den kommer efter oss på listan på tredje och fjärde plats med Lill Jansson från Lerum och Dan Möllengård från Trollhättan. Så där finns förnyelsen, men inte på den absoluta toppen. Där har vi fortsatt medlemmarnas stöd och vi har haft en medlemsomröstning som gav ett ganska tydligt utslag, säger Kenneth Carlsson.

Kenneth Carlsson har funnits högt upp på riksdagslistan sedan valet 1994. Han bedömer att han har en chans att bli vald till riksdagen den här gången, som är hans femte försök.

– Jag ser dem som väl så goda som mina kollegers och konkurrenters. I 2002 års val skilde det bara ett hundratal röster. Jag tror att jag var inne i riksdagen en stund på natten så det ligger inom möjligheternas ram att få två mandat för oss i Norra Älvsborg. Det är ingen utopi det här, säger Kenneth Carlsson.

I förslaget till regionvalsedel finns Ulrik Hammar från Trollhättan på första plats.Bosse Adriansson

bo.adriansson@sr.se
0522 - 67 00 55

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".