Adrian Jönsson och Jesper Didricksson kan tacka Karl-Olof Niklasson för affärsíden. Foto: Skoob Salihi/SR Väst
Lysekil

Cykeluthyrning blir sommarjobb

Rusta upp gamla cyklar och hyra ut dem till turister. Den affärsidén ska göra det möjligt för ungdomar att tjäna pengar på sommarlovet.

Det är Karl-Olof Niklasson, vice ordförande i företagarföreningen i Lysekil som tagit initiativet att starta företaget. Idén är att ungdomar ska ta gamla cyklar och mopeder, renovera de, och sedan hyra ut de i Lysekil.

En av ungdomarna som ska jobba med det är Jesper Didricksson från Lysekil.

– Jag tycker att det är bra för det är många av mina kompisar som vill ha sommarjobb och nu får de det, säger Jesper Didricksson.

Vad hade du gjort i sommar om projektet inte fanns?

– Vet inte riktigt, det är samma sak varje sommar. Man är och badar och sådant bara.

Karl-Olof Nicklasson säger att det är viktigt för ungdomar att få något att göra.

– Med det här får de möjlighet att skapa ett eget sommarjobb och tjäna pengar på det. Därför är det viktigt att vi vuxna stöttar de, så de driver det som ett eget företag, säger Karl-Olof Nicklasson.

Karl-Olof Nicklasson uppmanar folk i och runt Lysekil att ge bort sina gamla cyklar och mopeder. Ungdomarna kommer att renovera de, måla om de och hyra ut de i Lysekil på sommaren.

På så sätt får de in pengar men de lär sig också att driva ett eget företag. Finansieringen för företaget är redan klar.

– Företagarna i Lysekil står bakom det här, men sen har det också visat sig att folk vill skänka pengar, säger Karl-Olof Nicklasson, vice ordförande i företagarföreningen i Lysekil.

Skoob Salihi
skoob.salihi@sr.se
0522-67 00 25

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".