Granskning av posten efterlyses

Nils-Erik Söderqvist socialdemokratisk riksdagsman från Brålanda kräver att regeringen låter utreda om Posten sköter sitt uppdrag.Söderqvist tycker det är fel att 83-åriga Linnea Täng i Brålanda ska tvingas betala 3000 kronor per år för att få posten till sitt hus två dagar i veckan. De moderata riksdagsledamöterna Elizabeth Nyström från Trollhättan och Berit Adolfsson från Mölndahl har också reagerat.
Postens regler säger att lantbrevbärare inte behöver lämna posten vid huset om det är mer än en kilometer till närmsta hushåll. Då får kunden i stället gå till blevlådan eller som Linnea Täng betala för att posten skörs ända fram. För att få posten hemkörd var dag kostar det närmare 8000 kr per år. I december ställde Elizabeth Nyström från Trollhättan en fråga till biträdande näringsministern Mona Sahlin om problemet. Sahlin svarade med att hänvisa till att Post- och telestyrelsen ska se till att Posten AB fullgör sina uppgifter. Idag tog även Elizabeth Nyströms moderatkollega i riksdan, Berit Adolfsson upp frågan, för Linnea Täng utanför Brålanda är inte ensam om att tvingas betala för att få posten hem till sig. Även 92-årige Fridolf Andersson, som bor utanför Lindesberg, har fått känna av Postens regler.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista