Ljungskile folkhögskola. Foto: Ljungskile folkhögskola
Uddevalla

Polis sköt knivbeväpnad elev

Uppdaterad 11.32
Krisgruppen på Ljungskile folkhögskola aktiverades direkt efter morgonens händelse när polisen sköt en elev i foten. Eleven var knivbeväpnad och hade stängt in sig på en toalett. När han kom ut gick han till angrepp mot polisen.


– Vad som gäller nu är att ta hand om våra övriga elever och stilla deras oro, sade Ann-Kristin Falkeby, rektor på folkhögskolan. Eleverna på skolan har uppmanats att kontakta sina anhöriga.

Mannen som har skjutits är i 20-årsåldern och elev på folkhögskolan. Enligt vad personalen har berättat för polisen har han brottats med psykiska problem. Tidigt på morgonen beväpnade han sig med kniv. Personalen tillkallade då polis och ambulans.

Enligt polisens presstalesman Thomas Fuxborg uppträdde eleven hotfullt och det var risk att han skulle skada sig själv eller någon annan.

Mannen hade stängt in sig på en toalett och hotade att skära sig själv i magen. En i personalen såg också senare att han var blodig i magtrakten.

Innan dess hade han satt i gång ett automatlarm och med kniven hotat alla i sin omgivning.

– När polispatrullen kom fram öppnade han dörren och gick till attack mot polismännen, säger Thomas Fuxborg. Det var då en av poliserna avlossade en så kallad verkningseld.

Det går totalt omkring 250 elever på folkhögskolan i Ljungskile.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".