1 av 2
Dagen efter branden var det bara svarta brandrester kvar. Charlotte Andersson/ SR Väst
2 av 2
Åmål

Båtbranden utreds än

I dag fortsätter utredningen om båtbranden i Åmål i söndags. Det är fortfarande osäkert vad som orsakade branden då 130 båtar gick upp i rök i den uppvärmda vinterförvaringen.

En expert från Statens kriminaltekniska laboratorium och en expert på värmepannor ska gemensamt undersöka brandhärden.

Håkan Skogh, som äger båtfirman som hade verksamheten, säger att branden var ett hårt slag och det var som livet gick upp i rök. Trots det kan han tänka sig att börja om.

– Engagemanget är sargat, men det är det här jag vill hålla på med. Jag skulle ljuga för mig själv om jag sa att det inte fanns en sådan vilja, säger Håkan Skogh.

Nu är det mest en väntan på svar. Dels på vilken brandorsak det var, dels om han ska kunna börja om. Det bestämmer banken, försäkringsbolaget, revisorn och hyresvärden Åmåls kommun. Kommunen måste bestämma om de tänker bygga upp något liknande.

– Jag har inte fått något besked än. Ingenting, säger Håkan Skogh.

Vinterförvaringen av enskildas båtar är stommen i verksamheten och står för ungefär 80 procent av intäkterna. Det är framförallt den som Skogh vill kunna fortsätta med.

Skogh uppskattar värdet på verksamheten och båtarna till ungefär 100 miljoner.Charlotte Andersson

charlotte.andersson@sr.se
0532-158 80

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".