Uddevalla

Drabbade pratar ut om takraset

Stefan Larssons 13-åriga dotter var en av två tjejer som fastnade under allt bråte när taket rasade på Uddevalla Ridklubb. Familjen Larsson har pratat mycket om händelsen i efterhand.

Det var i tisdags kväll taket rasade och två tjejer fastnade.

– Jag möts av min yngsta dotter som skriker att hennes storasyster är borta och paniken är ju total. Jag försöker ta mig upp och leta efter henne och jag ser bara snö och kaos överallt. Rätt vad det är så skriker någon "där är hennes vante", säger Stefan Larsson.

Stefan rusade till den plats där hans 13-åriga dotter låg och grävde fram henne. När hon ställde sig upp var hon oskadd och det första hon sa till sin pappa var att han skulle lugna ner sig. Hon mådde bra.

Hästen som hon satt på, Rocky, fick senare avlivas på grund av skadorna han fått.

Stefans andra dotter, som är tio år gammal, var också på plats och såg när taket rasade ner på hennes storasyster.

– Fysiskt är de ju helt okej, den stora tjejen har ju blåmärken och någon bula i huvudet men den värsta resan fick min minsta tjej. Hon såg ju taket ramla över hennes storasyster och det är ju en fruktansvärd sak att se. Vi pratar om det hela tiden hemma, stöter och blöter alla känslor, så de tar det bra, säger Stefan Larsson.Skoob Salihi

skoob.salihi@sr.se
0522-67 00 25

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista