Saabhandlare lovar Spyker miljoner

De svenska Saab-handlarna kan hjälpa Spyker med de pengar som saknas för att säkra köpet av Saab Automobile. Saab-handlarna är redo att ställa upp med 180 miljoner kronor, uppger Dagens Industri.

Erbjudandet är inte tomma ord - det baseras på ett beslut på GM-handlarnas styrelsemöte nyligen och ska ses som en trygghet för Spyker i de fortsatta förhandlingarna.

– Vi tvivlar inte på att Spyker klarar finansieringen självt. Men kommer det en förfrågan kan vi ställa upp, säger Lars Åke Sundén, vd på Biva i Linköping.

– Vi som lever nära verksamheten anser att det finns en stark substans i Spykers affärsplan för Saab och att risken inte är överhängande stor, säger Peter Hallberg vd för GM Återförsäljareförening om handlarnas bedömning.

Spyker har till sommaren på sig att skaffa fram pengarna, cirka 180 miljoner kronor, vilket enligt Victor Muller, Spykers vd inte ska innebära några bekymmer.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista