sport

Kropps damer föll stort

Svensk damhandbolls formlag nummer 1 – Lugi från Lund – var numret för stort för Kroppskultur hemma i Agnebergshallen på lördagen. Slutsiffrorna i elitseriemötet skrevs till 18-31 sedan Lugi ryckt tidigt i första halvlek och hemmalaget var aldrig riktigt nära att komma igen.

Förbundskaptenen Per Johansson var på plats i Agnebergshallen för att titta på två av Elitseriens största skyttar. Dels Kropps Jenny Alm (etta i skytteligan inför lördagens omgång), dels Lugis Sabina Jacobsen (trea).

Det blev den senare som fick glänsa mest. Landslagsspelaren Jacobsen, som precis som Alm är född 1989, stod för elva mål och leder nu skytteligan igen. Hon har vunnit den flera gånger tidigare. Jacobsen dominerade både offensivt och defensivt medan Alm och Kropps inte fick det att stämma.

I halvtid var ställningen 9-16 och väldigt lite tydde på att Kropps skulle ha något att sätta emot efter paus.

– De är väldigt bra, det är inget att sticka under stol med, sa Rebecka Sandberg, Kroppskulturs bästa målskytt (6), efter matchen. I likhet med många andra hemmaspelare var hon mycket besviken.

– Vi är inte med från start. De har många tunga skyttar som gör det de ska.

Inför mötet hade Kropps aldrig förlorat mot Lugi i Elitserien. Ifjol slutade båda mötena oavgjort och i höstas slog faktiskt Uddevallalaget Lugi med sex måls marginal. Något som verkade avlägset den här gången. Kropps fick inte igång spelet bättre efter paus och matchen blev aldrig spännande.

Sandra Larsson var Kropps bästa spelare i den andra halvleken och hon försökte se hoppfullt på fortsättningen.

– Stämningen i laget är mycket bra, det gäller att få ut det på match också.

Finns det något ni kan ta med er från den här matchen?

– Försvarsspelet var bra stundtals.

Kroppskultur - Lugi 18-31 (9-16)
Mål Kropps: Rebecka Sandberg 6, Sandra Larsson 5, Jenny Alm 4 (3), Mikaela Siwer 1, Frida Bennhage 1, Erika Wilén 1.
Publik: 377 (Agnebergshallen)

Fyra omgångar återstår av Elitserien och Kroppskultur har fortfarande chansen att gå till slutspel. Närmast väntar en tuff uppgift i serieledande Skövde på hemmaplan om en vecka.

Stefan Elofsson
Reporter
Sveriges Radio Väst
Tel: 0522 67 00 59
Mob: 0709 50 97 23

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".