Vänersborg

Vänersborg bestrider fler fakturor

Vänersborgs kommun har nu valt att bestrida ytterligare ett betalningsföreläggande från Kronofogden, när det gäller arbeten som gjorts på Arena Vänersborg.

Det handlar om Lidköpingsföretaget Fyrkantens ventilation, som saknar betalningar från kommunen på drygt 770 000 kronor, alltså nära en trekvarts miljon.

Fyrkantens ventilation är ett av flera företag som drabbats av inställda betalningar från Vänersborgs kommun sedan dom i mitten av januari valde att stoppa alla betalningar, för att reda ut varför arenakostnaden fortsatte att stiga.

Och barn- och ungdomsförvaltningens chef Kent Javette, har tidigare sagt till SR Radio Väst, att man kommer att bestrida alla liknande krav i avvaktan på att utredningarna som görs om arenan, dels från polisens sida, dels från revisorerna, ska bli klara.

Totalt har Vänersborgs kommun betalningsförelägganden på drygt 12 miljoner hos Kronofogden när det gäller arenan. De miljonerna ingår i den totala prislappen på Arena Vänersborg som just nu är uppe i 282 miljoner kronor.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".