Trollhättan

Läget lockar till inflyttning

Ett bra läge och bra kommunikationer kan vara några anledningar till att Trollhättan lyckats växa befolkningsmässigt.

Trollhättan, vars befolkning ökade förra året med nära 400 personer, är ett undantag i vårt område. I de flesta kommuner minskar antalet invånare.

– Det jag kan tänka mig gör Trollhättan attraktivt är närheten till Göteborg utan att bo i Göteborg, säger trollhättebon Anna Grading.

Målet i Trollhättan är att ha 70 000 invånare år 2030. Förra året togs ytterligare ett steg mot det målet. Befolkningen ökade med 386 personer och vid årsskiftet fanns det nästan 55 000 trollhättebor.

Mikael Söderberg bor också i Trollhättan:

– Jag tror stan i sig lockar. Vi har nära till allt, kusten, Uddevalla och Vänersborg, vi har nära till Göteborg. Det finns chans att växa på fler sätt än bara Saab, säger Mikael Söderberg.

Annika Wennerblom, stadsdirektör i Trollhättan, tror att Högskolan Väst är ytterligare en faktor som lockar fler människor till Trollhättan.

– Nu har vi möjlighet till utbildning på orten. Krisen i fordonsindustrin är övergående, det är inte så det kommer vara i framtiden. Det finns en kraft här hos människor i Trollhättan, vi tror på framtiden, säger Annika Wennerblom.Skoob Salihi
skoob.salihi@sr.se
0522-67 00 25