Åmål

Unga konstnärer får chansen

Ung konst får en möjlighet att visa upp sig med hjälp av pengar från Västra Götalandsregionen. Det är en utställning som visas på tre orter, bland annat i Åmål.

Det är sju konstnärer mellan 24 och 30 år som får chansen att visa upp sig.

Johanna Adebäck från Göteborg som har studerat på Konstfack i Stockholm visar videokonst.

– Kameran är lätt att ta med sig och det blir lätt att dokumentera eftersom jag  använder min egen kropp. Jag arbetar med performance och den typen av konst . Då blir videon ett sätt för mig att ta med mig det jag har gjort och visa för andra som inte var på plats när jag gjorde det, säger Johanna Adebäck.

Hur lätt är det att visa den här videokonsten?

– Det är väldigt lätt att visa. Men om den är lätt att kommunicera med och få folk att förstå, det är en annan fråga. Jag är inte rädd för förvirring eller att det ska vara svårt, utan jag kan tycka att det i bland är något positivt. Man behöver inte fatta allting, säger Johanna Adebäck.

Grupputställningen visas på tre orter – Kungälv, Åmål och Mariestad. Kommunerna har varit positiva till de unga okända konstnärerna.

Sara Habchi Vogler jobbar som projektledare för själva utställningen.

– Det är viktigt att de unga  får ställa ut som sig själva. De kan tidigare ha fått ställa ut på elevutställningar, men nu representerar de enbart sig själva, säger Sara Habchi Vogler.Charlotte Andersson
charlotte.andersson@sr.se
0532-158 80