1 av 4
2 av 4
Bilist fast i snön utanför Uddevalla, på vägen mot Sund
3 av 4
En snöfylld busskur på Orust
4 av 4
Evakuering av tåget Uddevalla och Göteborg, vid Marieholmsbron i Göteborg

Snöovädret skapar stora störningar

Uppdaterad kl. 16.48

Det råder fortfarande en klass 2 varning i hela vårt område, och polisen uppmanar alla som inte måste ta sig ut att hålla sig inomhus.

Vädret för också med sig stora störningar i så väl buss- och tågtrafik som på våra vägar.

Det råder stora problem när det gäller buss- och tågtrafiken. Banverket meddelar att tåg till och från Göteborg är försenade upp till 30 minuter. SJ meddelar också att all tågtrafik mellan Göteborg och Karlstad, Uddevalla och Herrljunga samt Uddevalla och Strömstad är inställda till och med imorgon söndag kl. 12.00. Inga ersättningsbussar sätts in eftersom vägarna är ofarbara. 

När det gäller busstrafiken i Vänersborg och Trollhättan så är den nu inställd resten av dagen. Detsamma gäller busstrafik mellan Trollhättan och Göteborg. Busstrafiken i Bohuslän, Dalsland, Fyrbodal samt stadstrafiken i Uddevalla så är även den helt inställd resten av dagen.

När det gäller E6:an är det svåra vägförhållanden som gäller. Mellan Tanumshede och Rabbalshede har tre lastbilar fått stopp och står illa till i trafiken.

I Dalsland har man nu ställt in all plogning på de mindre vägnäten på grund av den rådande väderleken.

Kosterbåtarna går som vanligt, meddelar man.

1 130 av Vattenfalls kunder i Västsverige är för närvarande strömlösa. Värst drabbat är Stenungsund med 400 hushåll utan ström. Avbrottet i Brålanda är fortfarande inte helt avhjälpt. I morse blev 200 hushåll strömlösa, nu är det 50 kvar enligt de senaste uppgifterna från Vattenfall.

Fastighetsbolaget Leifab i Lilla Edet låter meddela att man beslutat sig för att stänga alla offentliga lokaler, så som skolor, dagis och idrottshallar. All personal jobbar nu för fullt med snöröjning. Men man låter meddela från kommunen att hemtjänsten i Lilla Edet har läget under kontroll.

Den som väntar på morgonens tidningar riskerar i dag utebli dem eller så kommer de om än kraftigt försenade.

Och det meddelas också att Rådahallen i Mellerud håller stängt idag och i morgon, på grund av snöovädret.

Snöovädret har påverkat många en dag som denna. Här ser vi lite bilder från vårt snöklädda landskap. Här en bilist som körde fast utanför Uddevalla, på vägen mot Sund.

Kollektivtrafiken har stått still på de allra flesta håll i området, och så här såg en busskur ut på Orust.

Cirka kl. 12.00 lämnade tåget Uddevalla mot Göteborg, en timme sent men kom aldrig fram och fick evakeueras innan Marieholmbron i Göteborg 15.45.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista