Senaste snönytt

Uppdaterad kl. 13.12

Efter gårdagens kraftiga snöoväder över vårt område med stora trafikproblem på vägar och järnvägar så är gårdagens klass 2 varning nu avfärdad. Men inledningsvis blir det snöfall på de flesta håll i vårt område, men fram på dagen blir det mest uppehåll.

Busstrafiken rullar igång succesivt. Uddevalla Omnibus kör igång det mesta av sin busstrafik i Bohuslän och Dalsland klockan 12 idag. Det gäller också stadstrafiken i Uddevalla. Stadstrafiken i Trollhättan och Vänersborg är redan nu igång och det gäller också Orust där alla linjer är igång förutom båtlinjen Gullholmen-Tuvesvik som är inställd tillsvidare på grund av is.

För tågtrafiken är det större problem. Den prognos som gällde i går gäller inte nu. Hela Bohusbanan från Göteborg via Uddevalla upp till Skee är avstängd tillsvidare. För södra Bohusbanan upp till Uddevalla kommer Banverket med en ny prognos klockan fyra i eftermiddag. Sträckan Göteborg-Öxnered är avstängd tills klockan 18 liksom sträckan Uddevalla-Herrljunga. För all inställd tågtrafik gäller att inga ersättningsbussar sätts in.

Vägverket meddelar att alla stora vägar samt de allra flesta mindre vägar i vårt område är farbara nu.

När det gäller de offentliga byggnader som har hållits stängda i Lilla Edet under lördagen på grund av vädret, så håller kommunen på att meddela berörda föräldrar till skolbarn om vilka skolor som kommer att hålla öppet imorgon måndag. För vidare information läs mer på Lilla Edets kommuns hemsida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista