HANDBOLL

Onödigt spännande när Kroppskultur vann

Kroppskultur besegrade HK Eskil hemma i Agnebergshallen med 23-22 i den allsvenska handbollen. Trots att hemmalaget var i ledning matchen igenom blev det ändå stor dramatisk på slutet.

Kroppskultur såg ut att gå mot en säker seger i hemmamatchen mot HK Eskil. Trots att hemmalaget ledde stort under större delen av matchen blev segermarginalen tillslut knapp, 23-22. Kroppskultur ledde som mest med sju mål och inget såg ut att kunna stoppa hemmalaget men det blev ändå nervdarr på slutet.

Eskil fick läget med fem sekunder kvar

Med två minuter kvar och ledningen med 23-20 blev Joakim Stenqvist utvisad för Kroppskultur och Eskil fick chansen att komma ikapp, det var också nära att gästerna fick med sig en poäng hem till Eskilstuna. I matchens sista anfall satt bollen i mål bakom duktige Kroppsmålvakten Andreas Bände men målet dömdes bort efter att Eskilspelaren varit innanför målområdet.

Målvakten Andreas Bände gjorde på nytt en stabil insats i Kroppsmålet och svarade för flera svettiga räddningar, särskilt i den andra halvleken.

Segern var oerhört viktig för Kroppskultur som kämpar för ett nytt allsvenskt kontrakt. Tabellen är mycket jämn och segern innebär att Kroppskultur nu har tre poäng tillgodo på Trelleborg under kvalstrecket.