Västsverige

Väglaget stoppar bussar och tåg

Kollektivtrafiken har fortfarande stora problem efter helgens snöoväder. Många bussar och tåg är inställda eller dras med kraftiga förseningar.

När det gäller buss- och tågtrafiken i Västsverige så ska det fastfrusna tåget i Munkedal, som stoppat trafiken på norra Bohusbanan, bort idag. Banan ska röjas, och Västtrafik tror att tågtrafiken där kan komma igång tidigast imorgon. Där kör man mer ersättningsbussar.

Många tåg på banan mellan Stockholm-Göteborg och Uddevalla-Stockholm är inställda idag. Även banan mellan Öxnered och Oslo måste röjas från snö, och trafiken är begränsad. Mer information om detta finns på SJ-s hemsida på nätet.

Busstrafiken i Fyrbodalsområdet har också problem på många håll. Trafiken mellan Vänersborg och Trollhättan till exempel, är drabbad av kraftiga förseningar på grund av väglaget.

På Strömstadsvägen i Uddevalla går det över huvud taget inte att komma fram med buss, och vissa hållplatser mellan Ljungskile och Kampenhof i Uddevalla är stängda på grund av väglaget. På Västtrafiks hemsida ska det finnas mer detaljerade uppgifter.