Snöovädret

Hårt jobb efter ovädret

Kommunernas personal jobbar hårt med följderna av snöovädret.

Flera skolor och förskolor i vårt område hålls fortfarande stängda medan man skottar bort snö från taken. Och hemtjänst- och sjukvårdspersonalen som jobbat i helgen utnämns till superhjältar på Uddevalla kommuns hemsida.  

Flera av de förskolor i Trollhättan som hållits stängda sedan igår har kunnat öppna igen idag sedan kommunen lyckats skottat bort snö från taken, men många är fortfarande stängda.

I Trollhättan har renhållningen fortfarande svårt att komma fram till alla soptunnor som behöver tömmas, och likadant ser det ut i flera andra kommuner.

I Lilla Edet hålls många förskolor fortfarande stängda, och man håller också på att skotta bort snö från taken på gymnastikhallar och offentliga lokaler.

Hjältar i hemtjänsten

I flera kommuner i vårt område har det gjorts stora insatser under de senaste dagarna för att se till att hemtjänst och sjukvårdspersonal kunnat ta sig fram till gamla och sjuka människor.

På Uddevalla kommuns hemsida ligger ett brev från hemvårdschefen Jan Erik Samuelsson adresserat till hemtjänstens och hemsjukvårdens personal som har utnämner till superhjältar.

– Ni har gjort ett fantastiskt arbete för att hjälpa våra vårdtagare och patienter, står det i brevet.

– Ni har pulsat i midjehög snö i full storm. Försökt att ta er fram med bilar på igensnöade vägar med påföljd att ni kört fast eller hamnat i diket.

– Bilbärgarna har till och med vägrat ge sig ut för att hjälpa er på grund av vädret. Några har fått åka bandvagn för att komma fram till vårdtagare, och flera har sovit över på jobbet för att kunna arbeta nästa dag.

Det skriver hemtjänstchefen i Uddevalla till personalen som jobbat under snöovädret.