Saab

IAC drar tillbaka varsel

Varsel börjar nu dras tillbaka hos andra företag sedan Saabaffären gått igenom. Hos underleverantören IAC upphävs varslet för 121 anställda.

Det var i december som totalt 159 personer varslades i Färgelanda, Skara och Göteborg efter det nedläggningsbeslut som då hade fattats för Saab Automobile.

De anställda informerades i dag om de återtagna varslen.

– Att affären är i hamn var ett oerhört positivt besked. Nu hoppas vi att det här blir en framgångsrik lösning, säger Marcus Nyman, vd för IAC Group Sverige.

IAC, som har omkring 1 000 anställda, behåller varslen för 38, främst tjänstemän.

– Fortfarande finns en osäkerhet på marknaden som innebär att vi måste göra en åtstramning. Vi vågar inte tro på en kraftig återhämtning.

IAC, som tillverkar framför allt instrumentpaneler och innerdörrar till Saab, är förberett på att inleda leveranserna igen. -Så fort Saab är redo ska vi möta upp mot deras behov, säger Marcus Nyman.

Han berättar också att man har fått information om att produktionen kan starta så smått under vecka 12 och vara i full gång vecka 14.

– Men går det snabbare ska vi möta det.

Marcus Nyman tror att Saab ska klara sig bra som en oberoende nischtillverkare. -Det gör att Saab blir mer snabbfotat och flexibelt och kan kontrollera sitt eget öde, vilket är väldigt viktigt på en tuff marknad. Men givetvis har de en mödosam resa framför sig.

TT