Saab

Blandade känslor i Trollhättan

Går det att lita på Spyker och Victor Muller? Den frågan ställer sig många Trollhättebor nu när köpet av Saab är klart. Men trots osäkerheten var det glada miner på stan i Trollhättan dagen efter beskedet om att köpeavtalet var undertecknat.

Monica Säther tror köpet betyder mycket för Trollhättan, särskilt för jobben. Hon var osäker in i det sista om affären skulle gå i lås.

Gudrun Sylvén och Marie Ljung är glada över att Spyker tillslut fick köpa Saab. Nu hoppas Gudrun bara att Spyker kommer sköta Saab på ett bra sätt.

Håkan Bergman tycker att det var skönt att köpeavtalet blev undertecknat. Han säger att trollhätteborna har pratat om Saabs framtid varje dag.

Charlotte Bull kommer från Norge men har bott i Vänersborg i ett år. Hon har följt Saabdramat via media och är glad för de Saabanställdas skull.

Simon Engqvist kommer från Grästorp. Han känner folk som jobbar i Saabfabriken och tror garanterat att beskedet om att köpet var klart gjorde dem glada.

Jonas Zell jobbar med teknisk utveckling på Saab. Med spänning har han väntat på att avtalet skulle skrivas under. Han är säker på att Saab har en framtid.Marie Hedlund

marie.hedlund@sr.se
0522-67 00 25