Saab

Saab får EU-pengar

Saab Automobile får 17 miljoner från EU för kompetensutveckling. Kollektivanställda och tjänstemän på företaget ska utbildas inom bland annat entreprenörskap och affärsmannaskap.

Saab skulle kunna bli bättre på entreprenörskap och affärsmannaskap. Det håller den Europeiska socialfonden med om och ställer upp med pengarna till den kompetensutbildning som ska startas i Trollhättan.

När Saab inte längre finns inom GM så blir det allt viktigare att bli duktig inom det området, säger informationsdirektören Erik Geers.

Och det är bara en del i processen när Saab nu ska rivstarta efter ett år i ett slags dvala.

En annan del är att flytta i stort sett alla verksamhet som skedde i Pixbo utanför Göteborg till Trollhättan.

– Det enda som blir kvar blir i stort sett bara ett mötesrum som framför allt behövs för långväga gäster som flyger in till Göteborg, säger Eric Geers.

Designavdelningen som fanns där flyttade för en tid sedan och nu har också personal som jobbar med ekonomi och marknad lämnat sina lokaler i Pixbo och sammanlagt är det ett hundratal personer som fått ny jobbadress i Trollhättan.

Men när produktionen kan komma igång i fabriken igen är fortfarande inte helt klart.

Det återstår fortfarande en del förhandlingar med underleverantörerna för att kunna få ett flöde med material in i fabriken som är stabilt.

– Men vi jobbar på att komma igång så fort som möjligt, säger informationsdirektören Erik Geers.Jörgen Winkler

jorgen.winkler@sr.se
0522-67 00 51