HANDBOLL

Nu är slutspelet nära för Kroppskultur

Kroppskultur är nu mycket nära slutspel efter att laget besegrat Skuru med 31-29 i damernas elitserie. Hemmalagets Jenny Alm var i strålande form och svarade för hela 14 mål i matchen.

Det var stora glädjescener i Agnebergshallen efter slutsignalen mellan Kroppskultur och Skuru, både skratt och glädjetårar från Kroppslägret, efter att laget svarat för en av sina bättre insatser den här säsongen.
– Till och med folk från läktaren kom ner och tjöt, jag älskar när det är så här, sa Kroppskulturs Madelene Axelsson efter matchen.

Kroppskultur fick en dålig inledning av matchen när laget hamnade i underläge med tre mål men sedan var det mest positivt för Kroppskultur och laget gick också till pausvila i ledningen med 15-12. I den andra halvleken fortsatte Kroppskulturs fina spel och laget släppte aldrig greppet trots att Skuru närmade sig på slutet.
- Vi har varit nere i en oerhörd svacka under en lång period, att sedan få möjlighet att visa upp det här spelet igen det känns underbart, sa en lättat Magnus Lindqvist, tränare i Kroppskultur, efter matchen.

Jenny Alm visade på nytt sin höga klass och skickade in hela 14 bollar bakom Skurumålvakten. Alm har nu gjort imponerande 29 mål på de senaste två matcherna.

Nu ska det mycket till att Kroppskultur misslyckas med årets målsättning; att ta sig till ett slutspel.
– Det ska mycket till för att vi ska missa. I princip är det ju klart, menar Kroppstränaren Magnus Lindqvist.

I morgon kan laget bli definitivt klara för slutspel, då kompletteras den näst sista omgången.

Joakim Jacobzon
joakim.jacobzon@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista