Oroligt för chilenare i Sverige

Tusentals svenskar med chilensk härkomst väntar oroligt på besked om sina släktingars öde i jordbävningens Chile.

Patricia Labrana Valeria i Trollhättan har tre systrar och andra släktingar kvar i Chile. Det har också hennes man.

En del har de fått kontakt med, andra inte.

– Vi har ringt och ringt och ringt, säger Patricia till Sveriges Radio Väst. Vi har fått kontakt med några, men inte med alla. De vi fått kontakt med har alla klarat sig med bara obetydliga materialla skador på sina bostäder. Men vi har också släktingar i de mest jordbävningsdrabbade områdena som vi inte fått kontakt med.

– Som mina tre systrar till exempel. De har överlevt jordbävningar tidigare, så jag hoppas att det är så nu också. Jag har själv upplevt jordbävningar i Chile och vet hur hemskt det är. Men det är också väldigt otäckt att sitta här på andra sidan jordklotet och se bilder av sammanstörtade hus och annan förstörelse utan att kunna göra någonting.

Patricia Labrana Valeria ansvarar till vardags för maten på fängelset i Vänersborg och är dessutom kommunfullmäktigeledamot för socialdemokraterna i Trollhättan.

                                                               

Jan Gustafsson
0522-67 00 53
jan.gustafsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista