Intresset för att köpa Saab-bilar har ökat den senaste månaden. Foto: Erik Björk/SR Väst
Bilindustri

Bilregistreringarna steg i februari

I februari registrerades nästan 18 000 nya personbilar. Det är en ökning med drygt 23 procent jämfört med februari förra året. Saab fortsätter att backa, men inte lika mycket som innan.

Under februari nyregistrerades 525 Saabbilar i Sverige, 37 procent färre än i februari i fjol. Hittills i år ligger minskningen på 51 procent. Trots det ökar intresset för att köpa Saab-bilar anser återförsäljarna.

– Sedan Spykers köp av Saab blev klart märker vi tydligt att intresset för Saab ökar igen, säger Joachim Lind, vd för återförsäljaren Saab Ana i Trollhättan. till TT.

Osäkerheten kring Spykers köp av Saab från GM under hösten och början av året gjorde att många tvekade inför ett köp av en Saab.

– Det plus att produktionen upphörde är förklaringen till mångas tveksamheter. Hos återförsäljarna var lagren dåliga och det fanns inga bilar att leverera, säger Joachim Lind till TT.

– Men, det har vänt nu. Vi är inne i en intensiv offertfas, och många köp kommer att avslutas den närmaste tiden, säger Joachim Lind.

Volvo sålde under februari 3 618 bilar, 37 procent fler än i februari förra året. Hittills i år handlar det om en ökning med 25 procent, enligt Bil Sweden.

Hittills i år handlat det om en ökning på 29,3 procent. Tätplatsen bland personbilarna har Volvo V 70 med 3 104 registreringar hittills i år, mot 2 062 under motsvarande period i fjol. Tvåa är VW Passat med 1 749 (676) och trea VW Golf med 1 472 (1 028).

Försäljningen av lastbilar ökade. I februari nyregistrerades 2 752 lastbilar, en ökning med 11,4 procent. Försäljningen av tunga lastbilar, över 16 ton, föll med 32,8 procent till 270.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista