Foto: Andreas Lithander/SR Väst
Vänersborg

Arenataket lagas dygnet runt

Reparationerna av taket på Arena Vänersborg startade i dag. Arbetarna kommer att jobba dygnet runt i skift för att få klart arenan i tid till ungdomsmässan den 27 mars.

En ställningsfirma är nu på plats och bygger ställningen som ska göra reparationer möjliga på Arena Vänersborg. Under tiden jobbar Stålab med att ta bort de skadade delarna från taket. Roland Karlsson vid Länsförsäkringar förklarar hur jobbet ska gå till:

– Ställningsbyggarna har kommit upp till den böjda delen av taket nu men det är en komplicerad process eftersom de måste följa det bågformade taket. De är nog inte klara för än på torsdag, säger han.

Stålab kommer inte att kunna börja med reparationerna för än ställningarna är på plats. Förutom den del av taket som rasade in så måste även en inbuktning bredvid hålet repareras. Trots så stora skador är inte Roland Karlsson orolig för resten av taket.

– Det är byggt enligt de regler som Boverket har satt upp för hållfasthet och de ingenjörer som har ritat har ritat utifrån de belastningstryck som gäller för den här delen av landet, säger han.

Andreas Lithander
andreas.lithander@sr.se/vast
0522-67 00 25

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista