1 av 2
2 av 2
Victor Muller är nöjd med sina bil och hoppas att fler ska förlänga sina leasingavtal med Saab. Foto: Tomas Oneborg/Scanpix
Saab

Muller: ”Bilen en dröm att köra”

Nu måste det bli mindre snack och mer verkstad när det gäller Saab. Ungefär så uttryckte sig Saab Spykers vd Victor Muller när han besökte bilmässan i Genéve.

Saab måste leverera, för det är det enda som i längden kan övertyga kunderna, menar Victor Muller som fortfarande är mycket entusiastisk över förvärvet av Saab. Så som han har sagt många gånger den senaste tiden, tycker han att Saab är ett märke med ikonstatus.

Samtidigt verkar han något bekymrad över att en del stora svenska bolag har beslutat att inte förlänga sina leasingavtal för Saabbilar.

Han sitter inte personligen i en position att ha något inflytande över det som måste göras säger han, men han har fullt förtroende för att Saabs ledning kommer att jobba hårt för att vinna tillbaka de kunderna.

Och ännu mer övertygad om att Saab kan komma på fötter blev han när han förra veckan mitt i snöovädret körde sin nya Saab 9-5 från Trollhättefabriken till hemmet i Holland. Trots de svåra förhållandena var det en dröm att köra bilen, säger Victor Muller.Jörgen Winkler
jorgen.winkler@sr.se
0522-67 00 51

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista