1 av 2
Alexander Mayborn, Gripen. Foto Bengt Israelsson/SR
2 av 2
Bandy

Mayborn: ”En höna av en fjäder”

I slutet av Gripen Trollhättans sista match för säsongen, mot GAIS, utbröt ett stort slagsmål som resulterade i flera fördömanden. Men slagskämpen Alexander Mayborn tycker att händelsen överdrivits.

– Det liknar en hetsjakt, säger Alexander Mayborn.

Förlusten mot GAIS betydde att Gripen blir kvar i allsvenskan även nästa säsong. En besvikelse förstås för ett lag som trots besvärliga förutsättningar hängt med bra i tabelltoppen under vintern.

Men efter matchen var det inte resultatet det handlade mest om. Istället hamnade stort fokus på slagsmålet i slutet som betydde matchstraff för hemmaspelarna Alexander och Robert Mayborn. Även GAIS-spelaren Peter Jansson fick matchstraff, lindrigt.

Alexander Mayborn var den som startade slagsmålet.

– Jag knuffade omkull GAIS-spelaren. Men det utdelades inga slag, säger han.

Gripenforwarden berättar också att han fått utstå grova påhopp från GAIS-spelarens sida och att han till slut tappade greppet. Det "brann till i huvudet."

Slagsmålet fördömdes i Sveriges Radio Väst av sportchef Bengt Israelsson, och TTELA:s krönikör Toni Andersson kallade händelsen för en ”svart slutpunkt” på Gripens säsong. Men så illa var det inte menar Mayborn.

– Jag ångrar mig, det gjorde jag direkt efteråt, men det var inte så illa som det framställts som. I ishockey händer liknande saker vid varje avblåsning.

Uppgifterna om att någon skulle ha sparkat med sin skridsko mot liggande GAIS-spelare tillbakavisas skarpt.

– Det var brorsan som skulle ha gjort det. Men man ser på filmen på Youtube att han bara petar lite.

Alexander Mayborn var Gripens stora stjärna under säsongen med 45 gjorda mål men det blir ingen fortsättning i klubben. Den tidigare Siriusspelaren har sagt upp sitt kontrakt. Det har emellertid ingenting med slagsmålet att göra.Stefan Elofsson
stefan.elofsson@sr.se
0522-67 00 59

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista