1 av 2
2 av 2
Foto: SR Väst
Uddevalla

Vill få dispens att dumpa snö

Det milda vädret har gjort att det inte längre är akut läge för Uddevalla kommun att dumpa bortskottad snö i havet.

Fulla uppläggningsplatser och långa transportsträckor fick kommunen att söka dispens om detta hos Naturvårdsverket, för ett tag sen.

Men trots att behovet inte finns längre, kan ett nytt snöoväder skapa stora problem igen säger gatuchef Sten A Olsson i Uddevalla.

– Ja om det blir ett nytt snöoväder kan det bli bekymmersamt igen, säger han.

När det var mest kritiskt lämnade Sten A Olsson in en dispensansökan till Naturvårdsverket om att få dumpa en del av snön i Bäveån. Dispens har man sökt eftersom det annars inte är tillåtet att skyffla ner smutsig snö i vattnet.

Även om läget inte är akut längre hoppas han ändå att kommunen får dispens inför kommande snöperioder. Men än inväntar man provsvar som tagits av Uddevallasnön, som ska ligga till grund för beslutet.

– De har vi inte fått än, förhoppningsvis kommer det i morgon, säger Sten A Olsson.

Nu håller gatuchefen båda sina tummar för att det inte blir mer snöoväder och han hoppas på våren och snösmältningen.

– Jo, det tror jag många ur lite olika perspektiv längtar lite till mans efter. Om vi får en lagom fin avsmältning, så blir detta jättebra.Thomas Graf
thomas.graf@sr.se
0522-67 00 52

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista