Näringsliv

Ny ägare kan söka nytt tillstånd

Restaurang Thai Palace i Uddevalla fick sitt serveringstillstånd indraget. Men sedan den första mars har restaurangen nya ägare och kan nu söka om ett nytt tillstånd.

Läs mer:

Säljer man sitt företag så prövas den nya sökande som en helt ny ansökan berättar Torbjörn Herenius på tillståndsenheten i Uddevalla.

En ny ansökan kan enligt Torbjörn Herenius ta ett par tre månader att bearbeta, förutsatt att det inte uppstår några problem. Den nya ägaren säger till Sveriges Radio Väst att man sökt ett nytt tillstånd men kan inte säga något mer om saken för än tidigast nästa vecka.

– Det är en process som kan ta ett tag säger Torbjörn Herenius. Är det någonting som framkommer där vi kan misstänka en bulvanverksamhet eller liknande så är det ju inte säkert att de får tillstånd.

Alternativet för den gamle ägaren hade varit att begära prövningstillstånd i kammarrätten men det ges endast i hälften av alla fall och kan ta lång tid. En person som fått sitt serveringstillstånd indraget kan inte få nytt för än tidigast tre år efter återkallandet.

Andreas Lithander
andreas.lithander@sr.se
0522-670051

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".